Vérvörös alkonyat

Sziasztok!

Még mindig lehet kérni a Vérvörös alkonyatot "PDF" formátumban, ha esetleg valaki még nem tette volna meg, és szeretné! :)
Az e-mail címem oldalt! ;)
Puszmancs

Szylu

2009. október 31., szombat

Vérvörös alkonyat - 14. fejezet

Eszeveszett ötlet

(Carlisle szemszöge)

Edward halkan kopogott dolgozószobám ajtaján, és ez zökkentett ki mélázásomból.
- Szabad! – szóltam ki neki, mire benyitott, majd betette maga mögött az ajtót. – „Nem értem, hogy miért kopogsz, amikor úgyis tudod, hogy be foglak engedni!”
Felpillantott rám és egy félmosolyt is sikerült összehoznia. De hiába is próbálta leplezni állapotát, engem nem tudott átverni.
- Gondoltam, udvarias leszek – mondta.
Arca nyúzott és beesett volt, arcszíne pedig még a szokásosnál is sápatagabb. Szemében fájdalom és szomorúság bujkált, de az elhatározottság is megcsillant benne. Kész gyötrelem volt ránézni.
Alice-nek igaza volt. Tényleg öngyilkos tervet forgat a fejében. És az, hogy Bella is szerepel benne, csak még bonyolultabbá és aggasztóbbá teszi a dolgot.
Edward felsóhajtott és belesüppedt az íróasztal előtti bőrfotelek egyikébe.
- Szóval Alice járt itt. – Nem kérdés volt, hanem tényközlés.
- Igen, nem sokkal előtted ment el – válaszoltam.
- És mennyit mondott el? – Hangja fáradtan és lemondóan csengett.
Gondolatban lejátszottam az Alice-szel folytatott beszélgetést, kitérve minden apró kis részletre.
- Néha áldás, néha átok egy ilyen képességgel megáldott kistestvér a családban – motyogta az orra alatt fejcsóválások közepette.
- Hát, igen – nyugtáztam és hátradőltem a székemben. – De ez ugyanúgy elmondható a gondolatolvasó nagytestvérekről is. – Felhorkant, én viszont nem vettem róla tudomást. – Ez a helyzet viszont bonyolultabb, mivel Bellát nem látja, így nem is tudja megmondani, hogy hogyan fog végződni ez az egész.
- Tudom – sóhajtotta.
„És ezek után is szeretnéd elvinni őt magaddal?”
- Megígértem neki. Ha már pokollá tettem az életét és elvettem tőle mindent, legalább ezt az egy dolgot megadom neki.
Elgondolkoztam a szavain. Rettentően fájt, hogy így kell őt látnom, és nem tehetek ellene semmit sem. Eddig is Edward volt a család legboldogtalanabb tagja, de most még ez is. Ha hamarabb odaértünk volna, talán…
- Carlisle, ne hibáztasd magad! – kérlelt csendesen. – Ez egyedül az én bűnöm és nekem kell vezekelnem érte. Gyenge voltam és elbuktam.
- Ez nem így… - próbáltam volna tiltakozni, de felemelte a kezét és csendre intett.
- Ebbe inkább most nem menjünk bele.
Bólintottam, majd berögzült emberi mozdulatokkal vakargatni kezdtem az államat.
- Azt már meg sem kérdezem, hogy tisztában vagy-e vele, mekkora kockázattal és veszéllyel ját ez az egész.
- Tökéletesen – mondta határozottan.
- Olyan lesz, mintha egy svédasztalt tolnál Bella orra alá, és azt mondanád neki, hogy még csak megszagolnia sem szabad, nem hogy megkóstolnia!
- Távol leszünk tőlük és bízom Bella hihetetlen önuralmában. – Mintha némi büszkeség is kicsendült volna szavaiból.
Edward összevonta szemöldökét gondolataimra, de nem fűzött hozzá semmit sem.
- Jasper felelőtlennek és gyerekesnek fog gondolni, hogy egy újszülött vámpírral az oldaladon akarsz a városban mászkálni. Azt már meg sem jegyzem, hogy Bella elméletileg halott...
- Jaspert jelen pillanatban jobban leköti a házban fellelhető érzelmek analizálása és Alice-szel való kitárgyalása. – A mondat végére elmosolyodott, én pedig értetlenül néztem rá.
Megrázta a fejét, így hiába is vártam további magyarázatra.
- Tehát, mit mondasz? – kérdezte.
Felsóhajtottam.
- Túl sokszor mondtam már meg neked, hogy mit lehet és mit nem. Emiatt egyszer már elveszítettünk – mondtam csöndesen és visszagondoltam azokra az időkre, amikor Edward nem velünk élt, hanem a saját útját járta. Bűntudat csillant meg szemében, így kitöröltem ezen képeket az agyamból és folytattam tovább. – Ha te úgy döntesz, hogy véghezviszed ezt a tervet, akkor a családod támogatni fog.
- Köszönöm. – Felállt és az ajtóhoz ment.
„Edward” – szóltam utána.
Visszafordult és érdeklődve tekintett rám.
- Alice azt mondta, hogy holnapután lesz. Jobb lenne megtenni már most a szükséges óvintézkedéseket és elmondani Bellának, hogy mire készülsz.
Biccentett egyet és már ott sem volt.
Előrehajoltam, megtámasztottam a fejemet két kezem között és imádkoztam, hogy Edward tudja, hogy mit csinál.

13 megjegyzés:

mesi28 írta...

Szió csajszi!
Eszméletlenül jó lett, és örülök, hogy ez a rész Carlisle szemszögéből lett leírva. Tetszett, és már kijelenthetem, h függő vok!
Na, de itt abbahagyni!
Ezt még visszakapod!XD
Bár, azt még majd kitörpölöm, hogyan.;)
Szóval zseniális lett, és már nagyon várom a frisst!

kácsa írta...

Szia!

Nagyon jó lett. És tényleg jó ötlet volt Carlisle szemszögéből írni.
Csak így tovább!

Puszika!:) :D

Morgina írta...

Szia

Gina vagyok és nagyon tetszik a történeted Én most fedezetem fel ezt az oldalt és szinte egybe olvastam el az egész eddig felrakott részt. Nagyon magával ragadott a történeted izgalmas és remek egyedi elképzeléiseiddel folyamatosan fenntartod az olvasok érdeklődését A szereplők főbb tulajdonságait is hűen megőrizted az eredeti Alkonyat sorozathoz képest és ennek ellenére megmagyarázhatatlanul mégis újszerű és egyedi a te stílusodban. Ezáltal egy új és eseményekben gazdag történetet olvashatunk a te tolladból. Azok a megfogalmazások és elképzelések amiket használsz az események bemutatására teljesen újszerű és csodálatos. Nekem nagyon bejött, hogy a történet eseményeit nem egy szereplő szemszögéből mutatod meg, Az elbeszélések során nagyon izgalmas hogy az eseményeket több főszereplő szemszögéből olvashassuk. Például mikor Edward szemszögéből olvassuk az eseményeket akkor az egész család véleményét látjuk, hiszen Edward gondolat olvasó és ez által olyan érzéseket keltesz bennem mind ha a történetet egyszerre több szereplő szemszögéből olvasnám. Hogy őszinte legyek nem igazáén találom a szavakat ami ritkán esik meg velem, milyen remekül megragadtad Emment karakterét, az ő vicces és egyedi beszólásaival Nem is beszélve Edward önmarcangoló viselkedését. Megmutatva nekünk hogy ő is csak egy esendő ember illetve vámpír. Alice se tagadta meg önmagát, és végre de nem utoljára kaptunk tőled egy erős karakteres Bellát akit végre szerethetünk. Amit viszont hiányoltam hogy nem mindig írod ki mikor teszel fel új részt. Szeretném megragadni a lehetőséget hogy köszönetet mondjak neked azért, hogy lehetővé teszed számunkra türelmetlen olvasóknak hogy elolvashassuk az írásaidat. kíváncsian várom a történet folytatást egy őszinte és hű rajongod
Gina

คภςรא írta...

nagyon jó lette ez is nagyon várom a folytit

Patri írta...

szerintem is nagyon jó lett gratulálok!

Anyíta írta...

na szai szia.
hmm... hát mit is mondhatnék.
már nem tudok mit írni, csak hogy szuper lett, csak ez a legutolsó olyan rövidke lett, hogy azt hittem mikor a végére értem, hogy rosszul látok :(
De azért persze nagyon jó lett.
grat.
várom a folytatást.
pusz

rklaudia0807 írta...

Szia!

A történetedet először a merengőn találtam meg, és már akkor is megtetszett benne valami. Talán az, hogy még nem igazán olvastam olyan történetet, ahol így képzelték volna el Edward és Bella egymásratalálását (mert egyszer a közeljövőben megtörténik, nem? :))

Mindenesetre gyorsan rákerestem, igaz akkor még nem túl sok fejezet volt, de azért figyelemmel kísértelek, és már alig várom, hogy mit hozol ki a történetből! :) Remélem, hamar hozod a folytatást...

Remélem, ha nem nagy baj, akkor kiteszlek az oldalamra a blogajánlóba, igaz én nem pont a Twilight témát ragadtam meg, hanem kevenc Edwardunkat alakító Robot. :) (várom majd a válaszod)

Pussz

Szylu írta...

Sziasztok!
Köszönöm szépen Mindegyikőtöknek a szép és dícsérő szavakat, nagyon jólestek.XD
Látom, hogy végül függőséget okoztam az írásommal, de nem baj, igaz Mesi?XD
Gina szavai megdobogtatták már amúgy is halott szívemet és tényleg nagyon-nagyon sokat jelentettek nekem ezek a mondatok. Köszönöm.
Anyítát kell vigasztalnom, hogy a jól látott és tényleg csak ilyen kis rövidke lett, de lényeges fejezet. Majd meglátod, hogy miért.:P
Nyc_girl-nek pedig üzenem, hogy borítékolhatja a nagy összeborulást, bár nem a közeljövőben. Örülök, hogy szemmel tartod úgymond pályafutásomat, és érdekel a dolog.
Persze, hogy kitehetsz, ezt meg sem kellett volna kérdezned. Ha megdobsz egy linkkel, akkor és is kidoblak(na nem szó szerintXD) az oldalon. Robért pedig egyenesen oda meg vissza vagyunk, szal jöhet a dolog és én nem bánom.XD
Pusz és nagyon köszi!XD

rklaudia0807 írta...

Szia ismét! Akkor még az este folyamán kiteszlek, és mellesleg megjegyzem, hogy már nagyon várom, hogy mi fog kisülni a dologból. Siess a következő fejezettel.

Amúgy, ha a nevemre kattintasz, akkor megtalálod az oldalam, de be is linkelhetem (lehet, hogy már hallottál róla):

http://iloveyounewyorkcity.blogspot.com/

PUSSZ :P

Névtelen írta...

Szuper kis feji lett, igaz meglepően rövid,de tényleg tartalmas....
Nagyon kíváncsi vagyok mit tervez Edward...
Várom nagyon a kövit!
pussz

Pupi írta...

Sziiiia!
Jó volt Carlisle gondolatait is megismerni. Örülök, hogy adtál neki egy "saját" fejezetet.
Nagyon, de nagyon jó volt a fejezet.
Puszi
Pupi

Andi írta...

Már megint Pupival értek egyet (persze mindenki mással is aki szeret és dicsér),de egy Carlisle feji.Hiszen az ő döntései a család alappillére.Szeretem Carliselt és arra vágyok bár ílyen apám lehetne lévén nekem semmilyes sincs.
Feji: Csúcs és tetszik Edward és Carlisle kapcoslata annyira tiszteletre méltó és ez nagyon ritka manapság,de álltalad megkaphattuk.Köszönöm Puszi Andi

Alice68 írta...

Imádom!!!!!
Nagyon ügyi vagy!
Nekem ilyenek eszembe sem jutnának!
Gratula!

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online