Vérvörös alkonyat

Sziasztok!

Még mindig lehet kérni a Vérvörös alkonyatot "PDF" formátumban, ha esetleg valaki még nem tette volna meg, és szeretné! :)
Az e-mail címem oldalt! ;)
Puszmancs

Szylu

2011. február 13., vasárnap

Vérvörös alkonyat - Epilógus

Sziasztok!

Ma, pontosan másfél éves "pályafutásom" során ez az első alkalom, hogy nem tudom, mit kéne egy fejezet elé írnom. És ezt tényleg nem csak úgy mondom, hanem komolyan is gondolom.
Most írhatnék ide mindenfélét - statisztikákat, érzéseket és a többit -, de nem rám vagytok kíváncsiak, hanem a fejezetre, amit fel is szolgálok Nektek tálcán. Remélem, érdemes arra, hogy megdobjatok miatta kritikákkal! :$
Még csak egy megjegyzés, és utatokra eresztelek Benneteket. A hét közepén jön majd egy bejegyzés, amiben pár közérdekű információt osztok meg Veletek a Vérvörös alkonyat további "sorsát" illetően és a friss BtD időpontjáról!
Nos, jó szórakozást és ha nem mondtam volna még elégszer, akkor KÖSZÖNÖM! :)
Pusz
Szylu

Epilógus


Minden álom véget ér…


„A definition of love?

It’s like whisky: it warms you inside,

it burns your lips,

it makes you to desire more,

but if you exagerrate it hurts.”

(Jackson Rathbone)


(Edward szemszöge)


Nagy pelyhekben esett a hó, de ez nem tudott eltántorítani semmitől sem, ahogyan egyre közeledtem a célom felé. Otthon már mindenki egyre türelmetlenebbül várta, hogy végre indulhassunk és tényleg eléggé lehangoló látványt nyújtott az üresen kongó ház. A bútorszállítók már egy hónappal ezelőtt megkezdték a munkájukat, hogy a karácsonyt új környezetben ünnepelhessük.

A nyáron történtek sem tudtak bennünket eltántorítani attól, hogy majd jó pár évtizeddel később – amikor már nem lesz olyan ember Forksban, aki még emlékezni tudna a Cullen családra – ismét visszaköltözzünk ide. A lányok viszont makacsul ragaszkodtak ahhoz, hogy felrúgjuk a jól bevált módszert, és kivételesen mindent vigyünk magunkkal. Arra hivatkoztak, hogy amikor visszajövünk, úgyis le kell cserélnünk az összes berendezést, mert majd divatjamúlt lesz, addig viszont használhatjuk őket az új, Glens Falls-ban álló házunkban. Egymásra néztünk Carlisle-lal, Emmettel és Jasperrel, és nem vitatkoztunk velük.

Most viszont itt volt az indulás ideje, mert már kezdett feltűnni a rendszeresen kórházat látogató hipochondereknek, hogy „a drága, jó doktorukkal valami nem stimmel”. Kedvesem is nehezen viselte az, hogy a mozgástere csak a házra és annak közvetlen környezetére korlátozódott, én pedig attól kezdtem bekattanni, hogy a fél napomat abban a nyavalyás iskolapadban kellett töltenem, ahol semmi újjal nem tudtak szolgálni, és nem mellesleg ezáltal még Bellától is elválasztottak.

Felérve a dombtetőre rálátásom nyílt az egész temetőre, amit a korán jött havazás meseszép fehér fátyollal vont be. Nem kellett sokat kutakodnom, azonnal kiszúrtam a fekete csuklyás alakot, aki két, kézzel megtisztított sötét márványlap között állt lehajtott fejjel.

Nyugodt tempóban sétáltam le a keskeny kis ösvényen a legelső sírig, és ott egy pillanatra megtorpantam. Nem akartam zavarni, és nem tudtam, hogy már elbúcsúzott-e, de el kellett indulnunk, ha még az egész országon keresztülsöprő hóvihar előtt Glens Falls-ba szerettünk volna érni.


Bella felemelte a fejét, és gyönyörű aranyszín szeme találkozott az enyémmel. Egy külső szemlélő számára az arca nyugodtnak tűnt volna, de én már ismertem és tudtam, hogy ez csak egy jól bevált maszk, amit az utóbbi hónapokban állandóan viselt. Legbelül viszont szenvedett, és nem hagyta, hogy bármelyikünk segítsen neki. Azt mondta, hogy ez az ő keresztje, neki kell megbirkóznia vele.

Alice legnagyobb bánatára az esküvői előkészületeket lefújtuk, és bár a jegyességünk még mindig fennállt – ehhez Bellával mindketten ragaszkodtunk –, egyikünk sem erőltette a házasságot. A tudat, hogy egymáshoz tartozunk elegendő erőt adott és úgy éreztem, hogy szerelmünk minden egyes nappal egyre mélyebb lett. Viszont azt is tudtam, hogy Mac halála olyan sebet ejtett rajta, ami nem fog egyhamar begyógyulni. És nem is vártam azt, hogy mindent felejtsen el, és kezdjük a közös jövőnket tiszta lappal. Csak vártam, és mellette voltam, ha szüksége lenne rám.

- Ácsorogsz még ott egy darabig, vagy idejössz? – kérdezte a világ leggyönyörűbb hangja, és rég nem dobogó szívem minden egyes alkalommal új életre kelt, amikor meghallottam.

Elmosolyodtam, és odasétáltam hozzá, majd megállva mögötte átkaroltam a derekát és vállára támasztottam az államat.

- Úgy megálltál ott, hogy azt hittem, odafagytál – heccelt, és ezzel is próbálta fenntartani a normális látszatot.

- Csak elgondolkoztam egy picit – vontam meg a vállamat és lehúzva fejéről a csuklyát belélegeztem édes levendula és frézia kettősét.

- Vajon tudni akarom, hogy miről, vagy tudni akarom, hogy miről? – simította egyik kezét a hasán összekulcsolt kezeimre, a másikban pedig egy hófehér rózsaszálat tartott.

- Csak arról, hogy soha nem volt bátorságom megkérdezni és talán most sem lesz – sóhajtottam, és lepillantottam az egyik márványlapra, amin a következő felirat állt arany betűkkel:


Itt nyugszik Isabella Marie Swan

Született: 1987. szeptember 13.

Meghalt: 2005. január 18.

„ A szabadság oly ritkán kél,

S egyet csak akkor dobban,

Mikor egy élet véget ér,

Hogy mutassa, még ott van.”

/Thomas Moore/


- Tudod, hogy bármit kérdezhetsz tőlem – fordult meg az ölelésemben, és a tekintete is alátámasztotta a szavait, ha már az elméjében csak akkor tudtam olvasni, amikor ő akarta.

- Soha nem értettem, hogy miért ez a Thomas Moore idézet került fel… – haraptam el a mondatot, mert képtelen voltam kimondani azt, amit ő megtett helyettem.

- A síromra? – Csak egy bólintásra futotta tőlem, de cserébe végigsimított az arcomon, és csak utána fordult vissza, hogy felvegyük az eredeti testhelyzetünket.

Pár percig csendben álltunk csak, és mindketten a saját gondolataink foglyai voltunk. Már feladtam, hogy válaszolni fog a kérdésemre, amikor halkan megszólalt.

- Tizennégy éves lehettem, amikor egy könyvben olvastam ezt az idézetet – magyarázta nyugodtan. – Akkor olyan fennköltnek, költőinek tűnt, és egyből beleszerettem, így minden füzetem elejére és szabad felületre ezt firkantottam oda.

- Ez tipikusan rád vall – jegyeztem meg, és hálából kaptam egy, a bordáim közé fúródó könyököt, amitől elmosolyodtam.

- Akkor még nem is értettem, hogy mit jelent, csak a szavakba lettem szerelmes – mondta és megszorította a kezemet. – Most már viszont tudom, hogy mi rejlik a szépen csengő mondatok mögött – komorodott el.

- Szeretett téged, ezt tudnod kell – mondtam ki az igazságot, amit már akkor sejtettem, amikor Denaliban először találkoztam Macarióval, de teljesen biztos csak Marcus érzelemanalizálása után lettem a dologban.

- Igen, tudom – sóhajtotta. – Már az első pillanattól kezdve tudtam, csak a homokba dugtam a fejemet, hogy ne kelljen vele foglalkoznom. Nem mertem bevallani magamnak, hogy amikor elment, meghozta helyettem a döntésemet. Nevetségesnek hangzik, de jobban ismert, mint én önmagamat.

Kibontakozott az ölelésemből, és letérdelve lerakta a rózsát a fekete márványlapra, ami a sírja mellett feküdt és szinte szakasztott másaként lehetett leírni, csak a rajta álló felirat nem egyezett.


Itt nyugszik Macario A’ngel

Született: 1981. július 17.

Meghalt: 2005. július 26.

„Minden változásban, még a legvágyottabban is melankólia rejlik.

Mivel amit magunk mögött hagyunk, a lényünk egy része.

Meg kell halnunk egy életünkben ahhoz, hogy beléphessünk egy újba.”

/Anatole France/


Végigsimított az arany betűkön és halkan megkérdezte:

- Elárulod nekem, hogyan tudtátok elintézni, hogy ide temethessük?

- Biztos, hogy tudni akarod erre a választ? – vontam fel a szemöldököm.

Bella hangosan felsóhajtott, felkelt és visszabújt a karjaimba.

- Majd egyszer úgyis elárulod – nyugtázta a lehető legtermészetesebb hangon. – Csak azt sajnálom, hogy nem az eredeti születési dátumot vésték fel. Ennyit igazán megérdemelt volna, sőt, ennél sokkal többet is.

- Kicsit furcsállták volna az emberek, ha egy százassal öregítettük volna, nem gondolod? – somolyogtam.

- Történhetnek néha elírások – mondta a kézfejemet cirógatva.

- Jogos – hagytam ennyiben, mert már így is túl sokat időztünk, és indulnunk kellene.

- Rendben, már mehetünk is – morogta az orra alatt kedvesem.

- Megint azt csinálod! – méltatlankodtam, de egy cseppet sem voltam rá mérges.

- Mit is? – kérdezte és éreztem a hangján, hogy hosszú idő óta most először csendül ki belőle igazi vidámság.

Ez pedig, ha csak egy kicsit is, de reménnyel töltött el.

- Nem lett volna szabad hagynom, hogy megtanult a képességemet. Nagyon frusztráló, hogy bármikor belehallgathatsz a gondolataimba – utaltam arra, hogy neki megadatott az a szerencsés állapot, amikor ki és be tudta „kapcsolni” a gondolatolvasást.

- Csak néha hallgatózom – hazudott gátlástalanul.

- Aham, persze – motyogtam az orrom alatt.

Bella még egy utolsó pillantást vetett a sírokra, aztán kézen fogott és húzni kezdett vissza, a házunk felé, ahol már mindenki tűkön ülve várt ránk. Az erdőbe érve suhanni kezdtünk és hamar odaértünk a tisztásra. Az autók már kint álltak a hóesésben, és családunk minden egyes tagja kényelembe helyezte magát a megszokott helyén.


Esme és Carlisle a Mercedesszel mennek majd, Rose és Em a dzsippel – Rose kocsiját már korábban átszállították az én Aston Martinommal együtt –, Alice és Jazz a Volvómmal, én pedig be leszek tuszkolva szerelmem kocsijába, aki ragaszkodott ahhoz, hogy megmutassa, hogyan is tud vezetni.

Amint megláttak bennünket közeledni, mindannyian odaintettek nekünk, felpörgették a motorokat és kisöpörtek a kavicsos útra. Odaléptünk a piros Mercedes SLS AMG-hez és zárra téve a kezemet kinyitottam az ajtót.

- Én vezetek! – mondta ellentmondást nem tűrő hangon Bella és úgy helyezkedett, hogy még véletlenül se tudjak beülni.

Levette magáról a köpenyt és bedobta az ülése mögötti kis részre.

- Csak udvarias voltam, és kinyitottam neked az ajtót – dünnyögtem ismételten és megindultam a másik oldal felé.

Félúton viszont megtorpantam kedvesem szavai hallatán.

- Tudod, mindig is az volt az álmom, hogy egyszer majd télen megyek férjhez – mondta, mintha csak az időjárásról beszélgetnénk. – Gyönyörű hóesés, fehér ruha, szabadtér.

Aprót ráztam a fejemen, mert nem értettem, hova is akart pontosan kilyukadni.

- A vőlegényemen fekete öltöny és az a halványkék ing, amiben a legelső nap megpillantottam, és amiben elvette az eszemet – nézett egyenesen a szemembe. – Nyakkendő nem kell, hacsak nem tudja saját magának megkötni.

- Még mindig megvan az az ing? – vontam fel a szemöldököm csodálkozva.

- Gyerekesen ragaszkodom az ilyen dolgaimhoz – közölte komolyan. – Szerettem volna, ha Carlisle ad bennünket össze, de végül úgy döntöttem, hogy jobban szeretném, ha ő kísérne az oltárhoz.


Nagyot nyeltem, és még mindig össze voltam zavarodva. Nem mostanában beszéltünk ezekről a dolgokról és tényleg nem értettem semmit. Szerelmem utolsó mondata kellett ahhoz, hogy végre kitisztuljon a kép.

- Pár nappal ezelőtt beszéltem Alice-szel és kértem tőle egy hosszú távú időjárás-előrejelzést. – Az arca tökéletes pókerarc. – Azt mondta, hogy a következő évben sajnos nem lesz ilyen szép telünk. Én pedig nem akarok két éven keresztül menyasszony lenni…

Azonnal ott termettem előtte, és a felemelve a földről magamhoz szorítottam. Olyan mérhetetlenül nagy boldogságot éreztem, amit még soha létezésem alatt. Mint mikor legelőször mondtam el neki, hogy szeretem, vagy amikor igent mondott.

Arany szeme csillogott és gesztenyebarna tincsei ide-oda szálltak a levegőben, táncot járva a hópelyhekkel. Egyik tenyerét az arcomra simította, míg másikkal a tarkómon túrt bele a hajamba, a homlokát az enyémnek támasztva és úgy éreztem, hogy hazaértem.

- Szóval, akkor hozzám jössz? – kérdeztem kissé rekedten, mert a meghatódottságtól nem találtam a saját hangomat. – Még most, a télen?

- Hát… – villantott fel rám egy halvány, de annál édesebb mosolyt, amit hónapok óta nem láttam az arcán és belesimult a karjaimba.

26 megjegyzés:

(L)Mano(L) írta...

Nagyon jó volt az egész történet de ez az epilógus fergeteges lett ez az egyik kedvencem.nagyon jol írsz csak így tovább.puszi Viky

Névtelen írta...

Na szóval.
Én most írok először kritikát ide, mert nem vagyok a szavak embere. Nem szeretek kritikát írni, de ide valahogy szinte kényszert éreztem, hogy mégis meg tegyem. Nekem nagyon tetszik ez a történeted, tele van kalandokkal, és szerelemmel. Ez az első ilyen történet amit olvastam az Alkonyat világából, és teljesen megkedveltetted velem. Én úgy szoktam olvasni egy történetet, ha az elején nem fog meg akkor nem is olvasom tovább. De ez a történet szinte megfogott. Egyszerűen nem bírtam abbahagyni, késő éjszakáig. Ez nálam nagy szó, mert sosem olvastam ennyire lebilincselő történetet. Szóval gratulálok hozzá. A másik ilyen történet is a tietek az Eternity. Már annak is várom a folytatását. Szóval gratulálok remek író vagy(tok). Úgy látszik ez ki bukott belőlem. Nem is szaporítom tovább a szót. Na akkor sziasztok: B. Györgyi (Gina)

ΘиәGirl írta...

Szia!

Tökéletes! Imádtam! Minden sorodat -de ez újdonság ;)
Tökéletes! Csodás! Mesés! A legjobb, amit olvastam(L) Gratulálok! Megint alkottál valamit, amitől összeszorult a szívem és reménykedtem, hogy egyszer talán én is tudok ilyet... :) Csak gratulálni tudok hozzá!

OneGirl

Névtelen írta...

Nagyon tetszett!! Már kezdtem azt hinni, hogy nem is írod le hogy össze fognak-e házasodni vagy valami. Azt hittem hogy valami olyasmit írsz, hogy és boldogan éltek míg meg nem haltak. Vagy hogy már el is felejtkeztél erről az egész esküvőről. De meg kell mondanom, hogy kellemesen csalódtam. Igaz az elején egy kicsit még szomorkás volt. De a végére nagyon jó lett. Bella is mosolygott, viccelődött(végre). De a legvége egyértelműen fenomenális. Edward olyan édi volt hogy nem esett le neki egyből. Egyszóval imádtam az Epilógust. Csak egy bajom van, az hogy vége van. Gratulálok hozzá!! Írj még sok ilyen storyt :D

Farmgirl írta...

Drága Szylu :)
Nagyon örültem hogy megírtad ezt a fejezetet is..azt hiszem még sokszor elfogom olvasni az egész történetet,mert minden megvan benne ami az én ízlésvilágomat és részem olvasó-szörnyetegét kielégíti,elgondolkodtatja,megnevetteti,vagy épp megríkatja...esetemben inkább a sírás volt a jellemző,de azért nem borult meg az agyam,gondolkodtam is :P
Örülök hogy rátaláltam anno a blogodra,(és nemcsak erre,de most itt rólad van szó :P ) hogy mindig új érzelemmel vagy épp gondolattal tudtam "lapozni" a fejezet végén.Mi mást mondhatok mint hogy KÖSZÖNÖM,KÖSZÖNÖM,KÖSZÖNÖM!
Továbbra is hatalmas gratula és ölelés meg egyebek...
Ui.:Ha már unod a banánt, szeretettel várlak La Push-ban ,Denali-ban és Volterrában! XD
puszika

Névtelen írta...

Tökéletes befejezés egy fantasztikus történetnek! Azt hiszem itt az ideje, hogy harmadszor is elolvassam, mostmár elejétől a végéig! Nagyon kár, hogy vége, de kárpótlásnak itt a BtD! Sok sikert, és örülök, hogy olvashattam ezt a történetedet!! :)

Netti írta...

Jaj... Annyira nem akarom hogy vége legyen.,...:(:(:( Olyan szép fejezet volt és a vége is nagyon aranyos lett:):) Sosem bírtam Mac-et de most azért már megbékéltem vele... Imádtam az egész történetet nagyon fog hiányozni:) Várom már a BtD kövi részét:):)
Pussz: Lettina

Névtelen írta...

Szia!
Jajjj...és tényleg vége...olyan nehéz elfogadni,dehát nem lehet huzni a végtelenségig..:))
Nagyon nagyon szuper töri volt,és tetszett hogy igy lett vége..:))
Szoval énis csak egy szot tudok mondani: Köszönöm h olvashattuk..:)):D
Csak igy tovább Szylu:D
pusz: Dorszíí

Névtelen írta...

Szia!
Hát ez a pillanat is eljött. Ha tudnád hány fantasztikus perceket szereztél nekem ezzel a történeteddel..és még most is olyan furcsa belegondolni, hogy vége. Bár én azthiszem megint elkezdem olvasni az elejétől, úgy talán nem lesz annyira rossz érzés, hogy már nem lesz friss. Csajszi, fantasztikusat alkottál, és felejthetetlent :) Köszönöm neked, hogy olvashattam, valamint, hogy ez által a történet által megismerhettelek :) Csak így tovább :)
Pusz:Ancsa

Florence Ploody írta...

Szia!
Először is el kell mondanom, hogy könnyeket hullajtok. Hogy örömkönnyeket vagy sem, nem tudom, talán vegyes :') :'(
Nagyon édes volt a befejezés, teljesen oda voltam érte. Ez méltó befejezés volt ahhoz a tökéletes történethez, amit létrehoztál :')
Nah, de nem szeretnék ilyen gyászos hangulatot teremteni magam körül, mert anyu folyton a pozitív gondolkodást tukmálja rám, és most különösen jól jön. Arra gondolok, hogy milyen jó, hogy egy ilyen remek történetet olvashattam. Blablabla... Nem szeretnélek untatni a locsogásommal. Mert most megint csak az jönne.
Szóval amiről ez az egész komi szólt az az, hogy örültem, hogy olvashattam a történeted =))
Nekem is furcsa még, hogy soha többé nem lesz friss, de majd megszokom és tán újra olvasom.
Csak így tovább!
Puszi

Niko írta...

Szia!

Nehéz szívvel kezdtem el olvasni az epilógust, tudván hogy vége, és hiányozni fog.
Egyszerűen nem lehet azt megfogalmazni, hogy milyen is ez a történet. A legjobbtól kezdve a lebilincselőn át a fenomenálisig minden pozitív jelzőt itt fel lehetne sorolni.
Öröm volt olvasni az egész történetet, és hogy Bella a végére kezdi visszanyerni önmagát.
Nagyon jó lett a befejezés, és amikor elértem az utolsó mondathoz, akkor a kezdeti rossz érzést felváltotta egy reménykedő érzés, mely szerint várhatunk folytatást.!?

Akárhogy is lesz, KÖSZÖNÖM, hogy olvashatlak.

Niko

Pharm írta...

Egy pár könnycseppet elmorzsoltam, mert vége a történetnek, de annyira tetszett ez az epilógus, hogy nem is tudom szavakba önteni. Nagyon megható, hogy Mac sírja a Belláé mellett van...
És a váltás az esküvőre... Tényleg nagyon romantikus lehet, ahogy leírta Bella.
A végében természetesen most sem csalódtam:)
Köszönöm, hogy megírtad ezt a történetet!

Tündi írta...

Szia!
Nagyon jó lett az epilógus.szomorú is volt,de a romantika is felütötte a fejét a végén.
Köszönöm,hogy olvashattam.
pussz
Tündi

Névtelen írta...

Szia!
Megható nagyon szép csodás befejezés lett és ahogy bella viseli Mac halálát vajon a kereszt kezd lassan lassan elhullni vagy halványulni???
És Bella úgy beszélt az esküvőről mintha valami mindennapi témáról lenne szó mégis a tudat hogy összeházasodnak és hogy hogyan bőven elég:)
A sírkőn levő idézetek csodásak és szépek..
Nagyon jó lett!
Megtiszteltetés volt az első"gyermekedet" olvasni és "látni"...P
Köszönöm!!!
Melinda

Unknown írta...

Szia!

Remek, remek, remek! ;-)
Egyébként nagyon megható volt ez a befejezés, méltón zárja le a történetet.
Köszönök mindent, örülök, hogy az olvasód lehettem! ;-)

Puszi:

Judit

Victoria írta...

Méltó befejezés. Nagyon izgalmas és élvezhető történet volt. Ha lehet ilyet "mondani": Gratulálok hozzá!
Üdv

Névtelen írta...

Nem is tudom hogy mit írjak. Egyszerűen fantasztikus volt ez egész történet és az epilógus is.

Névtelen írta...

Szia!
Jaj, hát elértem ide is h komit írja:) Vége van. Én ezt még nem dolgoztam fel. Ürességet érzek, amit minden könyv végén szoktam, azok közül amiket szeretek. Nem is tudom mit írhatnék még. Az egész feji alatt át járt a nyugalom. A legnagyszerűbb befejezése a történetnek. Köszönöm neked:)
Puszi Andi

Andi írta...

Drága Szylu

Nem nagyon tudok megszólalni az az igazság hogy egyrészt van bennem egy kis öröm hogy Bella már "gyógyuló félben van" Mac halála miatt de és ez a de ami mérvadó érzelmi világom kifejezésére üresnek és elhagyatotnak érzem magam.Annyira jó fejezet volt el sem tudom mondani mennyire tetszett végíg átjárt a nyugalom a betűid által de mégis itt van ez a melankólia hogy lezártad hogy vége egy csodának ami (bár ez elég gáz) része lett az életemnek.Nem tudok újjat mondani hiába ecsetelném hogy milyen ÍRÓNŐNEK tartalak már leírtam 66 fejezeten keresztűl hogy te vagy a legjobb nekem és ez nem változott csak most kicsit kinzó kamrába küldenélek mondjuk a sötét középkorba hogy úgy kényszerítsenek arra hogy folytasd nekünk az éltető betű egymáutáni felsorolását a te megfogalmazásodba.Hű ez elég gáz lett de mindegy.A lényeg hogy most kicsit üresnek és elhagyatotnak érzem magam ja és azt majdnem elfelejtettem.Azt akarom hogy tudd hogy egyik könyv sem (pedig volt egy pár) volt rám olyan hatással mint ez a történet amit te kreáltál.Imádom mint ahogy téged is és elkezdem azthiszem negyedjére is olvasni.
Ja még egy és befejeztem.Tudod hogy én imádtam Macariot de kérlek rúgd őt jól s....be amiért kinyiratta magát mert szinte magam előtt látom a sírját és nem túl jó érzés hogy egy barátot így látok úgyhogy ne kíméld.Előre is köszönöm hogy verőembert látszol és kicisnálod érte.
Puszi és mivel ez az utolsó azt írom hogy legyél jó. Andi

Lina írta...

Sokadjára próbálkozom, de úgy tűnik ezt a komit tényleg elküldöm... Először nem tudtam mit írni... aztán megint írtam, de hülyeséget... és megint azt írok úgyhogy inkább a tárgyra térek...
Mikor erre a történetre gondolok, valahogy minden alkalommal(persze csak történet hivatalos lezárta után) szorongás tölt el. Nem az a rossz értelemben vett szorongás, hanem olyan "miért-ilyen-szomorú-dráma-jellegű-vége-lett" szorongás. Elmondhatatlanul és leírhatatlanul tetszett és minden egyes szavát élvezet volt olvasni. Nem igazán olvastam ennél jobb Twilight folytatást eddig, de van egy olyan sejtésem, hogy nem is fogok. Egyszerűen jó olvasni az írásaidat. Nem rizsázol sokat, de mégis tökéletesen átjön minden érzelem. Tele volt izgalmakkal, csalódásokkal és szerelemmel és mindennel ami "Szylu"-s. Kicsit hülyén hangzik de olyan jó mondani :D Az utolsó feji olvasása közben kicsit nyomott hangulatom volt - Mac miatt; és ez azért akaratlanul is ott fog lebegni talán mindig, ha újra olvasom a törit. De ez is egy különlegessége a történetnek. Nem lehet ráhúzni a szokásos "cselekmény-izgalom-bánat-kibékülés-happyend" sablont, amire elég sok történet épül mostanság. Azért nagyon jó, hogy Bellának sikerült valamennyire túltennie magát a dolgon és szeretné az esküvőt ilyen hamar :D Szép befejezése volt a töridnek és remélem sok ilyen hosszú komit írhatok még, amiket egy-egy újabb történet epilógusára tartogatok:D
Puszy

Névtelen írta...

Halihóóóóóó!!!!
Hát eljött ez is...nagyon fura érzés kavarog bennem, mert bár elolvashatom akármikor a történetet, akkor is vége, nem lesz több rész... nagyon sajnálom, mert nagyon szerettem, de ez így volt szép és jó!! bár még azért olvasgattam volna tovább... :D Fantasztikus író vagy, Szylukám, és ezután is hű olvasód leszek!! :) Alig várom már a BtD új fejezetét, nagyon kíváncsi vagyok már!! :)
addig is sok pussz: Koree :)

Névtelen írta...

Szia Szylu!!!!

Még sosem írtam neked hszt, de itt van az ideje!!! Egyszerre örülök is, meg nem is.... Örülök, mert végre rátaláltam a blogodra (eddig barbra-nál olvastalak), de szomorú is vagyok, hogy vége a vérvörös alkonyatnak.... Sajnálom Mac-et, de ettől még happy end, szóval megnyugodtam.... :) Nagyon tetszik a stílusod, letisztult, de színvonalas, és egyedi (sokaknál látom a lopkodást, és ez elkeserít). Örülök, hogy akadnak még ilyen írópalánták, mint te!
puszi neked
Drazsé

mesi28 írta...

Szia!
Nézz hülyének, de a végére elhomályosodott a szemem :) tényleg vége van. igen, igen már egy jó ideje tudtuk, meg minden, de most... annyira írnám, hogy alig várom a folytatást, de hát nem lesz... hisz ez a történet így kerek :)
a függővégeddel együtt, megjegyzem xD
de még ez is olyan nosztalgikus.
nagyon jó volt ezt olvasni, ahogy visszagondolok az elejére, mi minden történt azóta, te jó ég! mintha egy másik életben lett volna!
egyetlen vigaszom, hogy tudom, ez nem a búcsú:)
sok sikert a továbbiakhoz!
xoxo
mesi28

Krisz írta...

Szia mamikám!

Csodás és még annál is gyönyörűbb volt ez a rész! :)

A sablon szerint most sok szép búcsú szót kéne ide írnom, meg elsiratni és ilyenek, de én ezt nem akarom, és nem is fogom!!!!
Imádom, szeretem a VA-t, annyi boldog percet okozott és persze vele együtt te is, amit nem tudok, sose fogok tudni meghálálni! :)

Nagyon tetszett ez a rész, szomorkodtam az elején, de a végére felvidultam, és tudom épp ez volt a célod! :) Ezen kívül pedig nagyon örülök neki, hogy találhatók benne kiskapuk, amik szerintem sok-sok nagykaput nyithatnak ki egyszer, ha lejár a GYES. ;)
És köszönöm, hogy nem írtad le azokat a csúnya minden szinonimájával illethető szavakat ezen rész utolsó mondata után. :)

Na jó, befejeztem, és csak annyit mondok, amit ritkán tettem, persze csak, hogy ne szipolyozzalak én is ki nagyon...
VÁROM MÁR A FRISSET, KÉRLEK SIESS VELE!!!! :D

Pusz, Krisz

AmyC írta...

Jaj, olyan aranyos a vége! Ennél szebb befejezése nem is lehetne! Viszont ez folytatásért kiált... és egy pillanatig sem fogom elfelejteni miközben a Before the Dawn-t és az Eternity-t olvasom, hogy ha azoknak vége és megsiratom őket, utána olvashatom (remélem) a Vérvörös újholdat. :)

Kitty írta...

Szia!
Fájó szívvel olvastam az epilogust, mert hát ennek a törinek vége. Bár nincs teljesen lezárva,ezért talán egyszer folytatod? Szívesen olvasnám tovább. Nekem nagyon tetszett, és hát irigykedem, milyen jó a képzelő eröd,hogy ezt ilyen jól átlátva, felépítve leírtad.Most kereshetek valami más olvasni valót.Bele olvastam egy másik töridbe is, igy lehet hogy azt kezdem el.De azért figyelni fogom a bejegyzéseidet.
Sok sikert az többi irásodhoz.

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online