Vérvörös alkonyat

Sziasztok!

Még mindig lehet kérni a Vérvörös alkonyatot "PDF" formátumban, ha esetleg valaki még nem tette volna meg, és szeretné! :)
Az e-mail címem oldalt! ;)
Puszmancs

Szylu

2011. február 23., szerda

Before the Dawn - 7. fejezet (Part 2.)

Sziasztok!
Íme a fejezet második fele, kivételesen most a "doktornő" szemszögéből! :D A fejezet végén képek, csak hogy értsétek a döntésem miértjét!XD
Pusz

Szylu


Ébredj


„Ébredj, éledj, ha fáj is

Nyisd fel a szemedet

Mozdulj, virradj máris

Mondd ki a nevemet

Kelj fel, egy jel kell, egy sóhaj

Minden perc nehezebb

Törd meg a csöndet egy szóval

Én nem kérek egyebet

Soha már”

(Ákos: Ébredj)


(Casey szemszöge)


Amilyen gyorsan csak tudtam, felkapaszkodtam a legelső épület tetejére, és házról házra szökkenve követtem az alattam elterülő utcákon rohanó Bellát. Előnyben voltam, mert hazai pályán mozogtam, és az is könnyített a helyzetemen, hogy a város felett sokkal mozgékonyabban és akadályok nélkül haladhattam, mint a szűk sikátorok rengetegében.

Azt viszont el kellett ismernem, hogy igazán sebesen tudott közlekedni Bella. A lehető legjobban kiaknázta az éjszaka, és a hely adottságit, mintha csak arra teremtették volna, hogy vámpír legyen.

A következő sarkon befordult, majd egyenesen a városfal felé vette az irányt, és egy kecses mozdulattal felkúszott a falra, hogy átugorjon rajta, és elvesszen a legközelebbi erdő sűrűjében.

Követtem őt, bár nehezen, mert gyorsabban mozgott nálam, de a fák között már az illata alapján is egyszerűen a nyomába szegődtem. Be kellett vallanom magamnak, hogy amióta Volterrában éltem, még soha nem jártam az erőben, mert nem volt rá okom.

Ha csak egy pillanatra hagyom elkalandozni a figyelmemet, és engedek az éjszakai táj csábításának, Bella akár meg is léphet – morfondíroztam magamban, és a következő pillanatban keresztülestem a fürgén leguggoló Bellán, hogy elegánsnak cseppet sem mondható módon felszántsam a földet.

Míg én próbáltam megszabadulni a feleslegessé vált anyagtól a számban, addig ő odajött hozzám, és furcsán méregetve nézett le rám. Felvonta az egyik szemöldökét, és határozott, de csendes hangon megszólalt.

- Nagyon elszánt lehetsz, ha egész Volterrán képes voltál keresztülvergődni magadat. De kétlem, hogy nekünk bármiről is kellene beszélgetnünk.

Azzal hátat fordított nekem, és már éppen beleveszett volna a rengetegbe, ha nem szólok utána, ezzel is egy újabb adag földet préselve ki magamból.

- Nem olyan a kapcsolatom Edwarddal, mint gondolod! – dobtam be az aduászt, és csak imádkozni tudtam, hogy egy épkézláb reakciót hozzon össze.

Bella megfordult, sötétarany írisze megcsillant és összeszorította az állkapcsát, ami szerint jó úton jártam afelé, hogy ebből egy normális beszélgetés kerekedjen ki.

Felkeltem, leporoltam a magamról a földet, és az arcomat is megtöröltem a ruhám ujjába, bár most nem nagyon érdekelt, hogyan néztem ki. Nem divatbemutatóra jöttem, vagy mi!

- Oké, rendben, azt be kell vallanom, hogy állatira dögös a pasi, és hogy tudna vele mit kezdeni az ember, vagy vámpír, és hogy megérne nem is egy ajtócsapkodást, de túl jól ismerem őt ahhoz, hogy… – hallgattam el, és nem tudtam, hogyan folytassam a mondatot, de Bella a segítségemre sietett.

- Hogy lefeküdj vele? – mondta ki kertelés nélkül az igazságot.

Elvigyorodtam.

- Hmmm, fogalmazhatunk így is – zártam le ezt a témát, és láttam rajta, hogy pár pillanatig mérlegeli, hihet-e nekem, avagy sem. – Amúgy Casey vagyok, Casey Crawford – mutatkoztam be illedelmesen, de a kézfogást mellőztem. – És bocsi, hogy nem rázok veled kezet, de a képességem néha átok is.

Az első halvány mosoly megjelent az arcán, ami már fél sikernek számított. Egy vámpír, ha felfedi egy másik fajtársa előtt képességének legapróbb részletét is úgy, hogy alig három perce ismerik egymást, az a bizalom legelső jele.

- Isabella Marie Swan Cullen, de csak…

- Bella – fejeztem be helyette. – Ha álmomból felébresztenek, akkor is tudom a nevedet. Edward annyit „mesélt” már rólad.

Erre a mondatra viszont ismét hideg maszkot húzott az arcára és szemei összeszűkültek.

- Szóval akkor ő küldött? – suttogta halkan.

- Nem – vágtam rá azonnal, mire felkapta a fejét. – Edward jelen állapotában még egy cipőfűzőt sem tudna megkötni, nem hogy olyan fondorlatos tervet kieszelni, hogy utánad küldjön, és egy csajos dumálásra rávegyen. Saját önszántamból jöttem… Bár a legtöbb dolgot mindig saját önszántamból teszem. Sőt, nem a legtöbb dolgot, hanem mindent, de ez most részletkérdés.

Bella megrázta a fejét, és elképedve nézett rám.

- Oké, határozottan furcsa vagy – jelentette ki nemes egyszerűséggel. – Alice imádna.

- Már megbocsáss, de engem mindenki imád – vigyorogtam, de visszatértem a témához. – Szóval, nem bánod, ha csevegünk egy kicsit?

Felnézett az égre és hatalmas sóhaj után végül csak ennyit mondott egy vállvonás kíséretében.

- Háromnegyed óra múlva felkel a Nap, fél órás vadászatot terveztem, tehát van tizenöt perced, hogy feleslegesen próbáld teletömni olyan hazugságokkal a fejemet, amikben egykor hittem, de mára már felnőttem.

- Komolyan, te vagy az optimizmus megtestesülése – léptem oda mellé, és sétálni kezdtünk. – Most már értem, hogy miért igaz az a mondás: zsák a foltját.

- Ha tényleg igaz ez a mondás, akkor nem értem, te hogyan kerülsz egyáltalán ezek közé a gyászhuszárok közé Volterrába – jegyezte meg, és átlépett egy kidőlt fatörzsön. – Az pedig, hogy testőr legyél, hát valljuk be őszintén, egy kissé abszurd.

- Ez egy hosszú történet, és az én időm ketyeg, nem a tiéd – mosolyogtam rá, kicsikarva belőle egy csalódott szusszantást. – Tehát, ha megengeded, akkor csak nagyvonalakban vázolnám a helyzetet.

Megálltunk egy közeli tisztáson, és Bella után felkapaszkodtam az egyik fa ágára, hogy kényelmesen magyarázzak el neki mindent. Egyik kezével felém intett, mire folytattam.

- Bármekkora barom Edward, és bármit tett az elmúlt tíz évben, én biztosíthatlak róla, hogy még mindig totál oda meg vissza van érted. – Szólásra nyitotta a száját, de nem hagytam beszélni. – És mindenre van normális magyarázat, csak add meg neki a lehetőséget, hogy elmondhassa!

- Casey, tényleg nagyon szeretnék hinni neked, de nem te álltál évekkel ezelőtt vele szemben az erdőben, és nem te hallottad azokat a szavakat, amikkel mindent összetört bennem – nézett egyenesen a szemembe.

- Azt hittem, az emberi emlékek egy idő után elhalványulnak – suttogtam, és elmémben akaratlanul is felrémlettek azok a képek utolsó emberként eltöltött estémről, amiket a legszívesebben kiszakítottam volna a helyükről, hogy soha ne emlékezzek rájuk.

- Vannak emlékek, amik örök tanulságul szolgálnak számunkra, ezért nem engedhetjük meg magunknak a felejtés luxusát, bármennyire fájdalmasak is – mondta nagy komolyan, és tudtam, hogy így is gondolja.

A testtartása hirtelen változott meg, ahogyan egy erősebb széllökés egy érdekes illatot árasztott felénk. Nem volt emberi, de nagyon hasonlított ahhoz, ami egy kissé meglepett. Bella már a talpán állt a földön és a sűrű bozótos felé kémlelt.

- Tudom, hogy negyed órát ígértem, de ha ezt most kihagyom, akkor maradnak a növényevők – fintorgott és lassan mozogva indult el az illat irányába.

Én is követtem, de csak a rét széléig, ahol megtorpantam, meglátva a gyönyörű nagymacskát. Barna bundája hullámzott a testén, ahogyan a levegőt vette, és az jutott róla eszembe, hogy egy nagyra nőtt kiscica, fekete szőrpamacsos fülekkel.

Elkaptam Bella karját és rémülten néztem rá.

- Te tényleg meg akarod ölni? – nyíltak tágra a szemeim és még a szám széle is lekonyult.

A hiúz a hangra felkapta a fejét, és miután alaposan tanulmányozott minket, faképnél hagyott.

Könnyedén utolérhette volna, hiszen vámpír volt, de csak megrázta a fejét.

- Nem, már nem – morogta Bella és elindult a másik irányba az orra alatt dörmögve: – Emberekből táplálkozik, de az, hogy igyak egy ragadozóból már túl sok neki.

- Olyan aranyos volt – vettem fel a lépést, és még szökdécseltem is hozzá. – Mint a régi cicám.

Bella megállt, és ez engem is megállásra késztetett. Felém fordult és gondosan megválogatva a szavait ezt mondta:

- Figyelj, Casey, rendes csajszinak látszol, éppen ezért figyelmeztetlek. Nem az a lány vagyok, akire te gondolsz, vagy akit Edward elbeszéléseiből megismertél. Nagyra értékelem, hogy megkerestél, de bármit is tervezel, nem fog összejönni. Régen sem működött, akkor most miért is működne? – tette fel a költői kérdést, amivel megfogott.

Csak álltam ott, és néztem, ahogyan eltűnik az erdő fái között. Összekaparva magamat még utána kiáltottam:

- Őt akartad jobban, vagy az örökkévalóságot?

- Ha örökké élsz, akkor kell, hogy élj valakiért! – hozta felém a szél rejtélyes válaszát és egyedül maradtam.

19 megjegyzés:

Pharm írta...

Hűű pot jöttem nézni van e friss, erre mit látok, hogy van!!!:)
Hát nagyon jó lett, érdekes volt ebből a szemszögből a beszélgetés. De ez az utolsó mondat... még mindig ezen gondolkodom. most hogy értette ezt? hogy nem az örökkévalóságot akara csak edwardot? vagy mi? jajj ezen még elmélkedenm kell, de a fejezet nagyon jó lett!

Névtelen írta...

Hali! Így egy szuszra elolvastam az eddig fennlévő fejiket, és teljesen odáig meg vissza vagyok! :) Nagyon érdekes történet, Edwardot pedig nagyon sajnálom! Bella egy kis kínzás után megbocsáthatna neki! Ez a Casey nagyon ari, tiszta Alice! Várom a következőket, mert tuti, hogy visszajövök! Puszi:) Luci:)

Florence Ploody írta...

Szia!
Wáo, ez nagyon-nagyon jó volt! Annyira odavagyok ezért a töridért, hogy legszívesebben ugrálnék örömömben, hogy te létezel és írod nekünk!
Casey a Cullen család mellett- Edward kivételével- szinte már a kedvencem ;)
Siess!
Puszi

Tündi írta...

Szia!
Nagyon jó volt bár bíztam benne,hogy valamit sikerül kihoznia Bellából,de hátha elgondolkozik a történteken.
Várom a kövit.
pux
Tündi

Névtelen írta...

Szia!
Ez aztán nem semmi volt köszönöm szépen hogy ilyen hamar hoztad az új fejezetet az gyógyulásom is könnyebben megy így:)))
Casey egy belevaló csaj nagyon is ám Bella ahogy viselkedett felé megértem mégis kezdenek majd lassan szépen jóban lenni? És a kérdésre a választ megkapta Edward hisze ez zavarta őt leginkább ezt hitte de Casey gondolataiból amit lejátszott neki már érthet mindent úgy hogy Ed ébredjen föl és teperjen mint a rohadt élet ha már 10 évet elcseszett de sajna mint tudjuk nálad ez nem ilyen egyszerű de tán jobb is!
Imádtam de tényleg!!
Melinda

ΘиәGirl írta...

Szia!

Csodás lett!
És azért élek örökké, hogy minden egyes keserű napomon elolvassam a történetet -meg persze máskor is- és egy jót nevessek vagy épp sírjak a szavakkal:)
Egy szó, mint száz: TÖKÉLETES!
Most mondhatnám, hogy anyja lánya, de itt fordítva igaz;) Annyira imádom amit Te írsz és azt is, amit Krisz:) Szóval, meglátszik, hogy rokonok vagytok :P

OneGirl

Névtelen írta...

Szia Szylu!

Örülök, hogy végre eljutottunk ide is... Nehéz szülés volt, de megérte, komolyan.... Pár perc alatt kivégeztem szegény fejit, de úgy vagyok vele, mint egy mohó kisállat a kajájával.... Rögtön, azonnal, gondolkodás nélkül kell, és persze az egészet.... Remélem érted.... :P Egyre jobban csípem Casey-t (nem mintha eddig nem), nagyon vagány, bár kíváncsi vagyok, miféle szörnyűség történhetett vele.... Bella pedig nagyon ellenálló, de ez érthető is... Csak nehogy túl könnyen megpuhuljon (viccelek).
Köszi, hogy ma is megörvendeztettél, hálám üldözzön....
Puszi
Drazsé

(L)Mano(L) írta...

Király lett,remélem azért a kövi hosszabb lesz :) pusz Viky

Névtelen írta...

Halihóóóóó!!
Totál oda meg vissza vagyok!!! :D Nagyon jól megírtad a Caseyféle szemszöget is, élveztem!! :) Bellának és a "doktornőnek" is igaza volt, Caseyt nem csak Alice imádná, hanem az emberek is imádják őt,mint például én is!! :) Azért ravasz vagy,mert hintettél el dolgokat Casey múltjával kapcsolatan is... De bármilyen borzalom történhetett vele, azért attól még tök jófej!! :) Bella meg még tuti szereti Edet, bármit is állít!!! Kiváncsi vagyok mi is lesz a köviben, remélem hamar lesz!! :D
addig is pusssz: Koree :)

Névtelen írta...

Szia!
JAJ, ismét elmondom: nagyon bírom Caseyt. Ez a feji az ő szemszögéből szupi volt. megsajnálta a hiúzt mert hasonlított a cicájára, ez nagyon ari. És ahogy Bella is mondta kicsit ironikus.
Imádtam siess a kövivel légyszi
Puszi Andi

Brigici írta...

Szia
szuper lett a feji:)
gratulálok hozzá és nagyon aranyosak a képek:)
bírom Caseyt jó fej csajnak tűnik és remélem lesz még az ő szemszögéből
Siess a kövivel
Puszi

Névtelen írta...

Jajj, de édes cicca! Lehet, hogy most kicsit pszihopatásan fog hangzani, de van, amikor én is előbb ölnék meg egy bizonyos embert, minthogy bármikor is bántsak egy cicát... És nagyon bírom Casey-t! Alig várom, hogy Alice-szel "egymásra találjanak". :)

Lina írta...

Tök jó volt más szemszögből is olvasni a dolgokat és Casey elég vagány és nagydumás csajnak tűnik... tényleg meglenne Alice-el :D
Bella pedig hozza a maga szokásos makacsságát, de az a titokzatos elszólás a végén...
Nem tudom hova tenni, bár van egy két tippem, de nem bombázlak velük, mert lehet, hogy nagyon nagy hülyeségek... :P
Majd idővel úgyis megtudjuk :D
Nagyon várom a kövit :)
Puszi

Névtelen írta...

Szia!
Huhh, ez nagyon szupi lett:)
Én is bírom Casey-t, jó fej csaj. Nem tudom miért, de nekem van egy olyan balsejtelmem, hogy Bellának van valakije. Majd kiderül. Én már nagyon kíváncsi vagyok arra a bizonyos számra, szóval nagyon remélem, hogy hamarosan hallhatjuk:)
Pusz:Ancsa

Unknown írta...

Szia!

Nekem nagyon szimpi ez az új csajszi, de komolyan, nagyon bírom. :-) Határozottan jó ötlet volt, hogy beleírtad a történetbe, piros pont. ;-)
Várom a folytatást, puszi:

Judit

Niko írta...

Szia!

Csatlakozom a Casey fan klubhoz. Nagyon jó szívű vámpírnak látszik. Tetszett, hogy az 1. részben Edward milyen gyerekesen viselkedett, amikor Belláról kérte az infókat. Most viszont vártam, hogy Bella egy kicsit megnyílik, és elárul magáról egy két dolgot. Viszont végiggondolva, megértem őt, hogy ennyire megkeményítette magát, hisz másként nem tudta volna túlélni Edward hiányát. Na, de majd Edwardunk lebontogatja azt a falat, szép lassan, téglánként. :)
Nagyon jó lett, és most már azon a véleményen vagyok, hogy "aki a kicsit nem becsüli...." mert ugyan csak egy kis aprócska infócskát kaptunk Bellától, de az pont a lényeg!!! :)

Várom a frisset!

Niko

Andi írta...

Szia Szylu :)

Jajj nagyon jó lett és olyan édi az a hiúz még jó hogy Bella nem kapta el a grubancát akkor már inkább gonosz embereket öljenek mint egy ilyen édi állatot.Na jó ez durva volt de az a kép amin úgy néz ki mintha nevetne hát az valami csúcs.
Egyébkét imádtam és tök jó hogy Casey összehaverkodott Bellával már alig várom hogy mi fog kisülni belőle és hogy milyen képességgel ruháztad föl.Imádtam Ja nem teszel ki róla egy képet hiszen Macröl is van kint mint "külsős" személyről akkor Caseyről is lehetne nem.Ja és őt ki ne nyírd nekem a végén nehogy ilyen egyességet köss valakivel.Szeretem őt olyan mint Alice de mégis egyéni stilussal nem majom mód utánozva.Nagyon jó lett.Már alig várom a kövit. Puszi legyél rossssssz Andi

Patri-cica írta...

Na most aztán tényleg rengeteg új infót kaptunk.
Megtudtuk Casey tök jó fej és jó barát.Megtudtuk,hogy Edward minden bizonnyal felhagyott a "cölibátussal".
...stb.
Hogy most akkor mi a helyzet?
Tudni akarok még sokmindent.Sokkal több mindent!
Hogy mit?
pl.:Casey képességét

Siess a frissel!

Cupp

Krisz írta...

Szia mamikám!

Furi, teljesen úgy emlékeztem, hogy megírtam neked a komit, de akkor még sem. :S Bocsi, de gyorsan bepótolom! :)

Nagyon tetszett a fejezet, már a feltűnése óta kedvelem Casey-t, és ez csak egyre jobb lesz! :D
A beszélgetés érdekes volt, de persze Bella utolsó szavai tetszettek a legjobban, amit asszem, nem kell magyaráznom, miért. ;)
Edward mellett, én még szeretnék majd a későbbiekben is olvasni Casey-s szemszögeket! :D
Ja, és édesek a "cicák", állatbarát vagyok, szóval örülök, hogy nem ölte meg őket Bella, és tetszett Casey reakciója is velük kapcsolatban. Asszem rossz vámpír lennék, mert én az állatokat jobban sajnálom. XD

További szép hetet, várom a frisset, és légy rossz! ;)

Pusz, Krisz

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online