Vérvörös alkonyat

Sziasztok!

Még mindig lehet kérni a Vérvörös alkonyatot "PDF" formátumban, ha esetleg valaki még nem tette volna meg, és szeretné! :)
Az e-mail címem oldalt! ;)
Puszmancs

Szylu

2009. november 15., vasárnap

Vérvörös alkonyat - 16. fejezet

A következő fejezetet Asumnak és Anyítának ajánlom, akiknek ezen a hétvégén volt a szülinapjuk! Ahogyan kedvenc énekeseim egyike, Mike Shinoda mondaná: "Happy Perthday", csajszikáim!


Közjáték Edward ígéretéhez

(Jasper szemszöge)


Családom már készülődött a délutáni temetéshez. Bella az utolsó vadászatáról már megérkezett Emmettel együtt. Fivérem úgy érezte magát, mint egy jóllakott kisóvodás, aki degeszre tömhette magát csokis sütivel. Pfúj!
Carlisle, Esme, Rose és Alice éppen vadászni voltak. Emmett átment a garázsba, hogy valamit megszereljen Rosalie autóján – meg akarta őt lepni –, Bella a vendégszobában volt – Alice tervei szerint a szobájában –, Edward pedig magára csapta az ajtaját és saját „birodalmában” gubbasztott, mióta megvolt a kis összetűzése Emmel.
Természetesen nagy baromságnak tartottam Edward tervét és ezt meg is mondtam neki. Szavaim süket fülekre találtak, mintha csak egy fatuskóhoz beszéltem volna. Nem, a tuskó nem jó szó. A felelőtlen, meggondolatlan, érzelmileg labilis és teljesen agyalágyult vámpír rá az éppen megfelelő kifejezés. Oh, és a makacs jelzőt még nem is használtam!
Felbattyogtam a lépcsőn és már éppen léptem volna be a szobánkba, amikor egy hang felcsendült mögöttem.
- Jasper! – mondta ki halkan a nevemet Bella, én pedig, szégyen, nem szégyen, majdnem „szívinfarktust” kaptam.
Ijedten fordultam meg a tengelyem körül és a meglepetéstől még arról is elfeledkeztem, hogy valamiféle támadópozíciót vegyek fel. Bella is meghökkent, de arcán apró kis mosoly ült. A felettünk lévő emeleten kinyílt egy ajtó.
- Ah, Bella! – Nem tudtam palástolni a hangomban bujkáló megkönnyebbülést.
- Megijesztettelek? Sajnálom, nem akartam. Azt hittem, hogy hallod, hogy érzed, hogy itt vagyok… - szabadkozott és emberi mozdulatokkal a kezét tördelte.
- Hát, egy kicsit, igen. – A fenti folyosóról csendes kuncogás szűrődött le hozzánk. – Nem szoktam meg, hogy újszülött vagy és vannak bizonyos különlegesen fejlett adományaid.
- Oh… - Bella maga elé meredt pár pillanatig. A fent hallgatózó egyén visszaindult a szobájába. – Beszélhetnénk egy picit?
Elképzeltem, ahogyan Edward lemerevedve áll a folyosó közepén és köpni-nyelni nem tud. Zavartan krákogtam én is egyet.
- Most? – kérdeztem és éreztem az Edwardból árad feszültséget.
- Ha nem nagy baj – motyogta.
- Nem, persze – egyeztem bele és halvány fogalmam sem volt róla, hogy mit akarhat. – Menjünk fel, jó?
Edward felhorkant és nagy kegyesen visszasomfordált a szobájába, míg én magamban kuncogtam.
- Megkérdezhetem, hogy minek örülsz ennyire? – fordult hátra Bella a lépcső felénél.
- Tudod, a fivérem néha igazán szórakoztató tud lenni.
Bella csak felvonta a szemöldökét és benyitott a szobájába. Gondosan becsuktam magam mögött az ajtót, hogy így is megnehezítsem Edward dolgát. Bár egy ajtó nem fog meggátolni egy vámpírt abban, hogy hallgatózzon. Én meg majd jól palástolom a gondolataimat.
- Miről szeretnél beszélgetni? – kérdeztem és leültem az íróasztalnál lévő székre.
Bella lekuporodott a szőnyegre, összekulcsolta felhúzott térdeit a karjaival és halkan beszélni kezdett.
- Szóval, tudod, hogy mire készülünk ma. – Hangja alig volt több suttogásnál.
- Figyelj, már megbocsáss, de miért sutyorogsz? – kérdeztem.
- Hát, nem sok ideje vagyok itt, de ennyi elég volt ahhoz, hogy megtudjam, itt még a falnak is füle van. – Lehunyta a szemét és a szőnyeget piszkálta. – És ezt lehet szó szerint is venni.
Felkacagtam, hogy mennyire fején találta a szöget.
- Ezek szerint ez a beszélgetés bizalmas jellegű? – Felpillantott rám és bólintott.
- De, persze csak akkor, ha megoldható – tette hozzá.
Összevontam a szemöldököm, mire megkocogtatta a halántékát apró mutatóujjával, finoman célozva agyturkász testvéremre. Ismét felnevettem. Gyorsabban vág az esze, mint azt képzeltem.
- Elég régóta élek már együtt az agykurkászunkkal ahhoz, hogy tudjam, hogyan kell kicselezni őt. Ne félj, biztonságban lesz ez az információ nálam.
Rám pillantott és vörös szemei hálával teltek meg. Most nem tűnt veszélyesnek. Csak egy 17 éves lányt láttam magam előtt, akinek kissé furcsa színű írisze volt, de ennyi. Kezdtem megkedvelni őt.
Bella zavartan csavargatta egyik tincsét az ujja köré, és a padlót fixírozta. Frusztrált, hogy nem tudtam zavarodottságának okát, így rákérdeztem néhány percnyi kínos csönd után.
- Tehát, miről van szó!
- Nem tudom, hogy hogyan mondjam el. – Megvakarta az arcát, de nem kereste a tekintetemet.
- Talán a legegyszerűbben – mosolyogtam rá.
Végre felnézett és nagy levegő után kinyögte.
- Nem szeretném, ha eljönnél velünk a temetésre! – Végig fenntartotta a szemkontaktust.
Megdermedtem és a szemeim kitágultak. Észrevehette a reakciómat, mert villámsebesen magyarázatba fogott. Természetesen az egész beszélgetés suttogva és gyors tempóban zajlott, így csak akkor hallott volna bármit is Edward, ha a szobában van.
- Félre ne értsd, semmi bajom sincs veled. Sőt, tök jó fej vagy, a magad módján – elmosolyodott egy kicsit. – Csak nem szeretnélek kitenni annak a sok fájdalomnak, ami ott érne. Mármint a képességed miatt, és… Ez most egy kissé értelmetlen volt, igaz?
Fújtam egyet a rólam lezúduló nyomasztó érzések miatt.
- Egy irinyó-pirinyót igen. De megértettem. – Visszamosolyogtam rá. – Válaszolnál egy kérdésemre? – Apró biccentés. – Tényleg csak ez az oka, amiért nem akarod, hogy menjek?
- Igen. – Tiszta szeme csillogott. – Nem tudom, hogy milyen érzés az, amikor több száz ember fájdalmát sajátodként érzed, de némileg el tudom képzelni. És akkor még ott lenne a családod is és…
- Bella, figyelj rám. Sokkal rosszabb dolgok is történetek már velem és azokat is túléltem.
Kíváncsian fürkészett.
- Majd elmesélem, de most nincs rá időnk. – Bólintott, hogy megértette. – A család tagja vagy és ez a család összetart. Akármi történjék is.
- Akkor semmi esélyem rá, hogy lebeszéljelek? – nézett rám esdeklően.
- Hát, az esélyed jelen pillanatban konvergál a nullához.
Elvigyorodtam, és ő is feloldódott. Csendben maradt pár másodpercig, majd aprót szippantott a levegőből. Elmosolyodott, ahogyan Emmett szokott, ha jó heccet talált ki és az orrára mutatott, hogy nem érzek-e én is valamit, ami felkeltette a figyelmét.
Én pusztán a nyitott erkélyajtón keresztül beáramló állatok édes illatát tudtam azonosítani, ami elnyomott minden mást. Megráztam a fejem.
Felállt és apró kézmozdulattal intett, hogy beszéljek valamiről. Az ajtóhoz lopakodott, míg én szónokoltam.
- Bár, ha meg tudod dumálni Alice-t, ő biztosan meg tud győzni, hogy…
Nem fejeztem be a mondatot, mert nem voltam rá képes.
Bella hirtelen, de határozott mozdulattal feltépte az ajtót. Egy ezredmásodpercig nem tudtam, hogy ezt most miért tette, de aztán a megvilágosodás olyan erejű volt, hogy kuncogni kezdtem.
Az ajtón előbb Edward, majd Emmett esett be és most egymáson fetrengtek. Edward volt alul, mivel ő állt közvetlenül az ajtónál, rajta terült el nagydarab bátyám. Nem lehetett valami kényelmes.
Bella alig tudta elrejteni nevetését, de megbirkózott vele. Lenézett a döbbent és kínosan feszengő testvérekre, majd vissza rám.
- Most már értem, hogy mit értettél szórakoztató fivérek címszó alatt!
- Néha hozzák a formájukat. – Komoly arcot vágtam, de hangom remegett a kacajtól. – Csupa móka és kacagás velük az élet.
Bella felnevetett csilingelő hangján, de nem tudta elnyomni a nappaliból felszüremlő zajokat.
- Lemegyek a nappaliba – mondta, azzal kecsesen átlépte a vámpírkupacot. A másik oldalon még visszafordult. – És Jasper, köszönöm.
Eltűnt.
Egyszerűen nem bírtam tovább és kitört belőlem a kacagás. Testvéreim még mindig nem mozdultak, annyira ledöbbentek. Előkaptam zsebemből a telefonomat és elkattintottam pár képet. Míg nézegettem az igazán jól sikerült mestermunkákat, jókedvűen megjegyeztem:
- Azt hiszem, kezdem megkedvelni az új hugimat.
Felkeltem, zsebre vágtam a telefont és még mindig nevetve átugrottam a most már izgő-mozgó pároson, hogy köszöntsem Alice-t és, hogy megszabaduljak a bosszújuktól. Mert a helyzet revansgyanús volt, de nagyon.
A nappaliban mindenki értetlenül nézett rám, de én csak megráztam a fejem, és együtt kacagtunk Bellával, amikor két fivérem lesomfordált az emeletről.
Hogy mit kapunk mi ezért?

11 megjegyzés:

mesi28 írta...

Jaj, Szylu, én még most is szakadok a nevetéstől!!!hehehe
Ed de megszívta hahaha
Meg Em is hihihihihihihihi
Jaj és az egész naon vicces volt muhahahahaha
Na, hoztad a formád, imádtam, és alig várom a folytatást!!!

Anyíta írta...

Szia.
Köszi szépen :) pusza
Hát ez isteni volt. A vámpírhalmazos dolog nagyon jópofa volt. Jót kuncogtam rajta.
De a legjobban az tetszett ebben a fejezetben, hogy alkalmaztad benne Bellának azt a tulajdonságát, ami nem más mint az éleslátás. Nem tudom, hogy véletlen alakítottad e így, vagy direkt vetted bele a könyvek alapján megismert tulajdonságát. Igazából mindegy is, mert nagyon jó volt.
Egyébként innen nagyon kíváncsi lennék a folytatásra, nem tom, hogy akarsz e a köviben szemszögváltást és leírni ezeket más szemszögéből is, mármint, hogy ezzel egyidőben mi törtét, de szerintem innen lehetne folytatni. Az már mindegy kinek a szemszögéből.
Szóval nagyon jó volt tetszett. :D
Gratula mégegyszer. :D
és
pusza :)

Nina írta...

Szia!

Hát ez nagyon de nagyon tetszett!!!!:D:D
lelki szemeim előtt láttam, ahogy az a 2 szerencsétlen beesik az ajtón:D:D várom a sztori folytatását!!!!:)

mesi1618 írta...

Szijóka!
Szerintem ez egy naogny jó feji lett, az utolsó soroknál szinte halálra röhögtem magam. Nagyon eltaláltad, bár először furcsálltam ,hogy átvezető feji lesz, de végülis nagyon jól sikerült. :)
Remélem hamar lesz folytatás. :)
Szijka

Névtelen írta...

hát ez naon cuki volt tudtam hogy valami lesz de azt hittem hogy csak ed fog halgatózni na mindegy naon várom már a kövit
pussz fruzsi

คภςรא írta...

jujj ez nagyon nagyon jóó lett Lécci siess a folytival imádom a töridet:D

Morgina írta...

Szia
Gina vagyok és nagyon jó lett ez a rész. Igazán kíváncsi lennék miután beestek a fiuk az ajtón mire gondoltak, szerinted különösen Edward Hát tudod nem semmi a fantáziád nemcsak hogy jól és izgalmasan írsz, de a humorérzéked is nagyon jó hiszen szinte végig nevettem az egészet. Légyszíves ha lehetséges írd ki hogy kb. mikor lesz új fejezet már nagyon várom pussza Gina

Keina írta...

wow! erre nem számítottam:) tökjólett puszíí Lana:)

Dorothea írta...

nagyon jó lett :D
szakadok a röhögéstől...
puszi.

Szylu írta...

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most reagálok, de a kövi fejire összpontosítottam és teljesen kiment a fejemből, hogy még nem reagáltam a kritikákra!XD
Köszike, hogy írtatok, nagyon aranyosak vagytok!
Örülök, hogy sikerült mindenkit megnevettetnem, ez volt a cél.
Először nem is gondoltam ilyen befejezésre, mármint hogy beesnek az ajtón, hanem egy átlagos beszélgetés lett volna az egész, de aztán megvilágosodtam, hogy mi is hiányzik: hát, a nagy pofáraesés. És viccesnek találtam a dolgot, hogy a tökéletes Edward esik be az ajtón, míg a kétballábas Bells méltóságteljesen tekint le rá. Igen néha elszabadul a fantáziám, de ez van. És sajnos a szenvedő alanyai Ti vagytok ezeknek a gyenge pillanatoknak...XD
Emmettet meg nem hagyhattam a garázsban, így őt is bevettem a bulibaXD Kicsi a rakás alapon dolgoztam...
Pusz

Pupi írta...

Szia!
Hát ez oltári voltXD
Szakadok a röhögéstől.
Ed is meg Em is ráfáztak a kíváncsiságukra *gonoszan nevet*
Nagyon szuper lett ez a rész is.
Puszi
Pupi

Megjegyzés küldése

 

blogger templates | Make Money Online